Home /Serigrafia

Serigrafia

Serigrafia este un procedeu de imprimare a diverselor obiecte si materiale ce se poate realiza pe materiale textile precum tricouri, geci, sepci etc sau pe materiale solide: autocolant, agende, calendare, carti de vizita.Primele exemple ale serigrafiei dateaza de aproximativ 3000 de ani, in China antica, insa recent s-au descoperit materiale textile imprimate de peste 4000 de ani. Alte tari asiatice precum Japonia au adoptat aceasta maiestrie, ceea ce a dus la crearea unor metode noi de lucru.

Serigrafia a fost introdusa in Europa Occidentala undeva la sfarsitul secolului al 18-lea, dar nu a fost acceptata si utilizata complet pana cand tesaturile de matase nu au fost disponibile pe piata de negot din est.Procesul de serigrafie este unul ce implica o multitudine de operatiuni, prima fiind pregatirea sitei serigrafice, urmata de prepararea cernelurilor, pregatirea suportului si la final, reglarea temperaturii de uscare in cazul materialului textil. Sitele serigrafice pot avea dimensiuni de la 30 de ochiuripe cm patrat ( folosite pe materiale textile) pana la 185-200 ( pe material solid) .

Serigrafia este una dintre metodele preferate daca vrei sa personalizezi un volum mediu sau mare de textile ori promotionale, cum ar fi de exemplu agendele si calendarele. Folosind aceasta metoda, fiecare strat de culoare este tiparit separat. Aproape toate costurile si tot timpul necesar obtinerii rezultatului final sunt continute de pregatirea ecranelor si a desingurilor. Tocmai de aceea, costurile se ridica simtitor cand imprimati doar cateva bucati.

Meritul pentru serigrafie denumita si Silk Screen Printing i se datoreaza artistului Andy Warhol din Statele Unite. Andy este asociat cu pictura serigrafica din 1962 a actritei Marilyn Monroe realizata in culori stridente.

"Publicitatea a incetat sa fie doar un instrument de vanzare si a devenit o arta moderna."
Contact
Adresa:

Str. Traian Nr.190, Sector 2, Bucuresti
Cod postal: 024045

Telefon: +40 740 278 460

Copyright © 2023 Zebra Advertising SRL

Follow us:

× How can I help you?