Home /Grafica digitala

Grafica digitala

Grafica digitala este un domeniu al informaticii prin care se prelucreaza imaginile. Aici computerul este utilizat pentru sintetizarea, modificarea, stocarea și managementul imaginilor, precum și pentru prelucrarea informației vizuale obținute din realitatea înconjurătoare.

Prin anii ´60 se făceau primii pași de progrese tehnice, posibilitatile fiind destul de limitate la acea vreme. Inițial se lucra doar cu cateva segmente simple și elemente geometrice, dar cu timpul, tehnica a avansat si azi au aparut tehnologii care nu numai ca usureaza munca unui grafician, dar in unele cazuri devine aparent ca opera creata digital nu va suferi efectele timpului asa cum se intampla cu ceva traditional. Un exemplu bun ar fi tehnologia vectoriala. O imagine creata intr-un program ce foloseste aceasta tehnologie cum ar fi Adobe Illustrator, Flash sau Corel Draw, poate fi scalata la infinit fara a-si pierde din claritate. Acest lucru este posibil datorita faptului ca acea imagine nu este un bitmap, adica o imagine formata dintr-un numar limitat de pixeli. Imaginea creata in aceste programe este formata dintr-o serie de ecuatii matematice ce se updateaza de fiecare data cand se modifica marimea imaginii.

Se folosesc două tipuri majore de modele cromatice:
• amestecul aditiv RGB (din engleză de la Red-Green-Blue) – amestec de culori lumină – se utilizează pentru ecran, monitor, televiziune, scanare, aparate foto, design web, animație și altele
• amestec substractiv CMYK (de la Cyan-Magenta-Yellow-Black) – amestec de culori pigment – se utilizează pentru proiecte poligrafice destinate tiparului color.

Grafică publicitară, grafică de carte, ilustraţia şi procesarea digitală a imaginii sunt elemente circumscrise creaţiei grafice.

Noi, la Zebra Advertising, ne folosim de aceasta indeletnicire ca sa cream logo-uri profesionale si ilustratii, design, cat si editare grafica pentru business-ul tau de success. Pentru detalii suplimentare, nu ezita sa ne contactezi!

"Publicitatea a incetat sa fie doar un instrument de vanzare si a devenit o arta moderna."
Contact
Adresa:

Str. Traian Nr.190, Sector 2, Bucuresti
Cod postal: 024045

Telefon: +40 740 278 460

Copyright © 2023 Zebra Advertising SRL

Follow us:

× How can I help you?